GCMUN’20 Türkiye’nin En Büyük Lise Model Birleşmiş Milletler Konferansı Okulumuzda Düzenlendi

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen GCMUN’20 (Gazi Koleji Model Birleşmiş Milletler Konferansı)Gazi Üniversitesi Vakfı Anadolu ve Fen Lisesinde altı ayrı komitede yaklaşık 350 kişinin katılımıyla 11-14 Ocak’ta gerçekleştirilmiştir.

MUN (Model Birleşmiş Milletler), lise ve üniversite öğrencilerinin Birleşmiş Milletler’deki güncel konuları tartıştığı, devletler ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin rollerini öğrencilerin üstlendiği bir simülasyondur. MUN, akademik bilgi ve yabancı dil becerilerini kullanarak kültürler arası etkileşimi ve paylaşımı sağlar. Katılımcıların gerektiğinde kendilerini bireysel düşüncelerinden soyutlayarak farklı görüşleri de temsil etmelerini sağlayan MUN, bu sayede katılımcıların dünyaya bakış açılarını geliştirir.

Konferansın sonunda komite içinde başarı gösteren öğrencilere en iyi delege, göze çarpan delege ve anma ödülleri verilmiştir. Kendilerini akademik çalışmalarından dolayı tebrik ederiz.

Gazi Üniversitesi Vakfı Özel Fen Lisesi öğrencilerinden Yusuf Buğra Koca (Genel Sekreter), Enes Okkay (Genel Direktör), Akademik Danışmanlarımız Betül Alımcı, mezun öğrencimiz Balakaan Başak ve Lise İngilizce Zümre Başkanımız GCMUN’20 sürecine özverili çalışmalarıyla yön vermişlerdir. GCMUN’20 sürecindeki destekleri için okul yönetimine ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz.