Egitim Felsefesi lise

Anadolu ve Fen Lisesi Eğitim Felsefemiz

GÜV Özel Anadolu ve Fen Lisesi olarak ülkemizin geleceği için Atatürkçü çizgide ve evrensel bir bakış açısıyla; sağlıklı iletişim kuran, eleştirel düşünen, öz güveni yüksek, 21. yüzyılın gereksinimlerine göre donatılmış, araştıran, sorgulayan, sorun çözebilen, ilkeli, ahlaklı, demokratik anlayışı benimsemiş, her zaman sevgi ve barıştan yana olan bireyler yetiştirmeyi hedeflemekteyiz.

Çağdaş dünyada eğitim ile ilgili gelişmeleri takip ederek kendini sürekli geliştiren, öğrencilerin bireysel farklılıklarını dikkate alan eğitim öğretim yaklaşımları ile akademik ve sosyal gelişimlerini sağlayan, öğretmenlerinin mesleki gelişimlerine yatırım yapan öncü ve örnek bir okul olmak için belirlediğimiz felsefemize göre;

·         Her çocuk özeldir; öğrenebilir; yetenekleri, ilgileri ve öğrenme süreci değerlidir.

·         Öğrencinin tüm alanlarda (fiziksel, bilişsel, duyuşsal, sosyal, öz yönetim) gelişmesi hedeflenir.

·         Öğrencilerin güvenliği en önemli unsurdur.

·         Yaratıcılık ve özgün davranışlar teşvik edilir.

·         Öğrenciler araştırmaya ve keşfetmeye cesaretlendirilir.

·         Bireye ve kültürel özelliklere saygı, sorumluluk ve çevre bilinci programımızın vazgeçilmezleridir.

·         Okul, öğrencinin kendini ait hissettiği destekleyici ve güvenli bir öğrenme ortamıdır.