Egitim Felsefesi anasinifi

Ana Sınıfı Eğitim Felsefemiz

Öğrencilerimizin sevgi dolu ve güvenilir bir ortamda eğitim alması önceliğimizdir. Okula mutlu gelen öğrencinin okula, öğretmenlerine ve arkadaşlarına olan bağlanmalarının daha rahat olacağını düşünmekteyiz. Öğrencilerimizi ilkokula hazırlanırken; özgürce hareket edebilecekleri sınıflar ve atölyelerde eğitim almaları bizim için önemlidir.

Öğrencilerimizi eğitirken, bulundukları oyun ve eğitim atölyelerinde anadilde ve yabancı dilde kendilerini rahat ve doğru bir biçimde ifade edebilecekleri alanlar yaratılmasına özen gösteririz.

Öğrencilerimizi, keşfetmeye ve yaratılıcılıklarını desteklemeye yönlendirmek için Proje Tabanlı Öğrenme Yaklaşımı ile ders içeriklerimizi düzenleriz. Ayrıca 21.Yüzyıl Becerilerini içeren bir yaklaşımla öğrencilerimizin eğitim almasına önem veririz. Öğrenci Merkezli Eğitim anlayışımız ile, öğrencilerimizin bireysel gelişimlerini, ilgilerini ve becerilerini dikkate alan bir eğitim planlaması yaparız.

Aile Katılım Etkinlikleri düzenleyerek, veli –okul işbirliğinin önemini vurgular ve öğrencilerimiz ile birlikte ailelerinin de katılımıyla gerçekleştirecekleri etkinlikler düzenleriz.

Öğrencilerimizin özgüvenlerini desteklemek, sorumluluk ve empati duygularını geliştirmek amacıyla PDR birimimiz farklı etkinlikler ile eğitim modelimizi destekler.

Ana Sınıfı öğrencilerimiz ile yaptığımız tüm bu çalışma ve etkinlikler ile onların ilkokula hazır bulunuşluk düzeylerini yüksek tutarak, bir sonraki eğitim basamağına daha güvenli ve donanımlı bir geçiş yapmalarını hedefleriz.