Egitim Felsefesi ortaokul

Ortaokul Eğitim Felsefemiz

Eğitim ve öğretimde 90 yılı aşkın tecrübesi, yetiştirdiği öğrencileri, özellikle Eğitim Fakültesinden mezun olan öğretmenleri, bu fakültede yapılan araştırma ve çalışmalarla ülkemizde adından söz ettiren Gazi Üniversitesinin okullarından birisi olan okullarımızda Anayasada yer alan “Eğitim ve öğretim, Atatürk ilkeleri ve inkılapları doğrultusunda, çağdaş bilim ve eğitim esaslarına göre, devletin gözetim ve denetimi altında yapılır.” maddesi temel alınarak eğitim faaliyetleri düzenlenir.
Öğrencilerimizin sevgi dolu ve güvenilir bir ortamda eğitim alması önceliğimizdir. Okula mutlu gelen öğrencinin okula, öğretmenlerine ve arkadaşlarına olan bağlanmaları daha sağlıklı olmaktadır.

Öğrencilerimizin insanlara ve çevresine duyarlı, akademik ve sosyal anlamda hayata hazırlanan, sanatsal ve sportif faaliyetlerde yetkin, yabancı dil becerisine sahip, tüm kültürlere ve farklılıklara saygılı, insan haklarının bilincinde olan, bilgiye ulaşma yollarını bilen, özgüveni yüksek, yaşam boyu öğrenmekten vazgeçmeyen bireyler olarak yetiştirilmesini hedefleriz.