Covid-Tuvalet

TUVALETLERDE ALINAN ÖNLEMLER

• Okulumuz lavabolarında sensörlü musluk sistemi bulunmaktadır. Ayrıca sensörlü sabunluk ve temassız kağıt havlu makineleri bulunmaktadır.
  • El kurutucu cihazlar kullanılmayacaktır.
  • Öğrenci ve personelin kağıt havlu ve benzeri atıklarını atmalarını kolaylaştırmak için pedallı çöp kutuları yerleştirilmiştir.
  • Lavaboların yakınına el yıkama adımlarını açıklayan posterler yerleştirilmiştir.
  • Her tuvalet içine el antiseptik cihazları yerleştirilmiştir.
  • Öğrencilerimiz kendi katlarında bulunan tuvaletleri kullanacaklardır. Tuvalet kullanımına ilişkin olarak Fen Lisesi öğrencileri 1.katta bulunan tuvaletleri, 2.katta sınıfları olan Anadolu Lisesi 9.sınıflar sağ kısımda bulunan, 10.sınıflar sol kısımda bulunan tuvaletleri, 3.katta sınıfları olan 11.sınıflar 3.kat tuvaletlerini, 4.katta sınıfları olan 12.sınıflar da 4.katta bulunan tuvaletleri kullanacaktır.
  • Her teneffüs sonrası tuvalet temizliği yapılacaktır.
  • Teması azaltmak amacıyla tuvalet ana giriş kapısı açık tutulacaktır. Gerekli noktalarda paravan sistemi kullanılacaktır.
  • Tuvaletler sürekli havalandırılacaktır.