Covid-Servis

SERVİS İLE İLGİLİ ALINAN ÖNLEMLER

• Tüm servis şoförlerinin, servis kullanacak olan çalışan ve öğrencilerimizin servis hizmeti sırasında maske kullanımları zorunlu olacaktır.
  • Servise binen tüm öğrencilerin her gün kaydı tutulacak olup, Covid-19 tespit edilen öğrenci olduğu takdirde kendisi ile aynı servisi kullanan tüm öğrencilerin 14 gün boyunca takibinin yapılması için aileye gerekli bilgilendirmeler yapılacaktır.
  • Servis araçlarına binmeden önce tüm öğrencilerimizin ve çalışanların ateşi temassız ateş ölçerlerle servis hostesi tarafından ölçülecek, ateşi 37.3 derece üzeri olanlar servise alınmayacaktır.
  • Servis kullanımı asgari kişi taşıyacak şekilde planlanacaktır. Bakanlık açıklamaları doğrultusunda servis kapasitesi ile ilgili gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
  • Koltuklara numara verilecek ve öğrencilerimizin her gün aynı koltukta oturması sağlanacaktır. Oturma listesi servise asılacaktır. Oturma listesi dışında başka kişi servise alınmayacaktır.
  • Serviste bir mecburiyet olmadıkça su dahil içecek ve yiyecek kullanılmamalıdır.
  • Servis şoförlerine servise ilk binen personel tarafından ve sonrasında okula girişte ateş ölçümü yapılacaktır.
  • Araçlarda kolonya/el dezenfektanı hazır bulundurulacaktır.
  • Servislerde günlük/haftalık/aylık/dönemsel dezenfeksiyon sağlanacaktır.
  • Aksi bildirilene kadar servis araçlarında klima kullanılmayacak, pencereler açılarak servisin sık sık havalandırılması sağlanacaktır.

(Telafi programı süresince ulaşım için servis hizmeti sunulacaktır.)