Covid-Bina-Icinde

BİNA İÇERİSİNDE ALINAN ÖNLEMLER

• Okulda kullanılacak olan alanlar dezenfekte edilmiştir, bu alanlarda doğal havalandırma şartları sağlanmıştır.
  • Okulumuzda sağlık merkezi yanında izolasyon odası oluşturulmuştur.
  • Ateş, öksürük, burun akıntısı, solunum sıkıntısı belirtileri olan / gelişen, 398 T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI COVID-19 tanısı alan veya temaslısı olan öğretmen, öğrenci ya da çalışanlar tıbbi maske takılarak, COVID-19 yönünden değerlendirilmek üzere sağlık kurumuna yönlendirilecektir. Okulda iken semptomu başlayan öğrencilerin en kısa sürede ailesi ile iletişime geçilecek ve hasta öğrenci izolasyon odasında bekletilecektir. Hasta öğrencilerin yakın temaslısı öğrenci ve personel evlerine gönderilecek ve İl/ilçe sağlık müdürlüğüne bildirilecektir.
  • Yurt dışına seyahat edecek olan öğrenci, veli ve çalışanlarımızdan seyahatten döndükten sonraki ilk 14 gün içinde en yakın sağlık merkezine başvurmaları gerekmektedir. Doktor muayenesi sonucunda konulan teşhis ve çalışan/öğrencinin okula devam etmesinde sakınca olup olmadığını belirten sağlık raporu okul yönetimine sunulmalıdır.
  • Koridorlarda ve tüm sınıflarımızda el antiseptikleri yerleştirilmiştir.
  • Okulumuzda en az 4 metrekareye bir öğrenci düşecek şekilde öğrenci planlaması yapılmıştır.
  • Olası temaslı takibi için sınıflarda aynı öğrenci aynı yerde oturacaktır. Sıraların üzerine öğrenci isimleri yapıştırılmıştır.
  • Öğretmenlerimizin denetiminde her ders başlangıcında öğrencimizin kendi sırasını temizlemesi sağlanacaktır. (öğrencilerimizin çantasında el antiseptiği, kağıt peçete bulunmasını rica ederiz.)
  • Sosyal mesafe kuralı yönlendirme ve işaretleme gereken alanlar tespit edilerek işaretlenmiştir.
  • Okul merdivenlerinde iniş ve çıkışlardaki yoğunluğu ve karşılaşmayı önlemek için zemin yönlendirme işaretlemeleri yapılmaktadır.
  • Okulumuzda bulunan klimalarda düzenli filtre bakımları yapılmaktadır.
  • Kullanılan maske, siperlik ve eldiven gibi malzemelerin atılacağı kapalı kutular temin edilerek her kata yerleştirilmiştir.
  • Ortak kullanım alanlarındaki sebiller kaldırılmıştır. Öğrencilerimizin kendi suluklarıyla okula gelmeleri gerekmektedir.
  • Okullarda sınıf ve odalar pencereler açılarak düzenli bir şekilde sık sık havalandırılacaktır.
  • Sık dokunulan kapı kolları, merdiven korkulukları, elektrik düğmeleri gibi yüzeylerin temizliği ve dezenfeksiyonu sık sık yapılmaktadır.
  • Öğrencilerimiz maskeleriyle okula geleceklerdir ve maskeler sınıfa girene kadar takılı kalacaktır. Dileyen öğrenciler kendilerine ait siperliklerini de ek olarak kullanabilirler.
  • İlkokul, ortaokul ve lise ders saatleri çaprazlama yapılmıştır. Teneffüslerde lise, ilkokul, ortaokul öğrencileri bir arada gelmeyecek şekilde ders saatleri ayarlanmıştır.
  • Kitap, kalem vb. eğitim malzemeleri öğrencimize özel olmalıdır. Öğrenciler arası malzeme alışverişine izin verilmeyecektir. Öğrenci kendi materyalleri ile ders işleyecektir. Öğrenciler zaruri eşyaları hariç (kalem, defter, maske, dezenfektan) çantalarında eşya taşımamaları tavsiye edilmektedir. Telafi programı süresince öğrenci dolapları kullanılmayacaktır.
  • Sınıf ortamlarının hijyeninin devamlılığı açısından sınıflarda öğrencilere ait defter, kitap veya farklı malzemeler bırakılmayacaktır.
  • Sınıflarda bulunan perdelerin temizliği ve dezenfeksiyonu yapılmıştır ve düzenli aralıklarla yapılacaktır.
  • Damlacık oluşturması nedeniyle sınıf içinde yüksek sesle yapılan aktiviteler yapılmayacaktır.
  • Sınıflarda öğretmenler zorunlu haller dışında öğretmen kendi alanının dışarı çıkmayacaktır, öğrenci aralarında dolaşmayacaktır.
  • Tüm öğretmenlerimiz derslerde siperlik/maske kullanacaktır.
  • Ortak kullanıma açık olan müzik, resim, bilgisayar vb. gibi atölyelerde ve laboratuvarlarda her kullanım sonrası sprey dezenfektanla temizlik yapılacaktır.
  • Spor salonlarına gerekli açıklamaları içeren bilgilendirici posterleri asılmıştır. Giriş ve çıkışlarına el antiseptiği yerleştirilmiştir. Her kullanım sonrası gerekli temizlik yapılacaktır.
  • Revir personelimiz koruyucu kıyafetler içinde ve dezenfeksiyon kurallarına uyarak hasta kabulü ve müdahalesi yapacaktır.
  • Öğrencilerimizin okulumuz ön ve arka bahçesinde ve halı sahada sosyal mesafe kurallarına uygun olarak ders işlemeleri için öğretmenlerimiz tarafından etkinlik planları yapılmaktadır.
  • Nöbetçi öğretmen sayısı arttırılacaktır.
  • Toplu etkinlikler ve törenler Covid-19 sürecinde yapılmayacaktır. Bu çalışmaların uzaktan yapılması planlanmaktadır.
  • Mescit temizliği belirlenmiş periyotlarda yapılacaktır. Ortak kullanımı olan tespih, seccade ve tüm kitaplar kaldırılmıştır. Öğrenci ve personelimiz kişisel seccadesini kullanacaktır.