9 IB Sınıfı Öğrencilerimizden “Nesli Tükenen Hayvanlar” Projesi

Orman yangınları, hava, su, ve toprak kirliliği, geri dönüştürülemeyen plastiklerin canlıların yaşam alanlarına bırakılması, doğal alanların tahrip edilmesi gibi nedenler yüzünden pek çok hayvan türünün sayısı hızla azalmakta hatta bu canlı türlerinden bazılarının nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya kalmaktır.

Bu sorunlara dikkat çekmek isteyen 9. sınıf IB öğrencilerimiz “Bez Çanta” projesini başlattılar. Her öğrenci, sayısı hızla azalan bir hayvan türünü bez çantaya çizerek boyadı. Bu çantaların satılması ile elde edilecek olan gelir Dünya Doğayı Koruma Vakfı’na (uluslararası ismiyle World Wildlife Fund) bağışlanacak ve tehlike altındaki bir tür 9 IB-D ve 9 IB-E sınıfları adına evlat edinilecek.