27 Aralık 1919’dan 1936’ya Sevinç ve Hüzün Bir Arada

Ortaokul Türkçe ve Drama zümreleri tarafından hazırlanan programda, “27 Aralık 1919 Atatürk’ün Ankara’ya Gelişinin 100. Yılı” kutlandı. Aramızdan ayrılışı, buruk bir tesadüfle aynı günün 1936 yılına rastlayan İstiklâl Şairi’miz Mehmet Âkif Ersoy’un da anıldığı tören; saygı duruşu ardından İstiklâl Marşı’mızın okunmasıyla başladı. Kurucu Temsilci’miz Sayın Abdullah Destebaşı konuşmalarını gerçekleştirdiler. Mehmet Âkif Ersoy’un biyografik belgeseliyle devam eden törende, şairimizin aynı adlı manzum hikâyesinden uyarlanan ‘Küfe’ drama gösterisi sergilendi. Ankara’nın ve aralık  ayının tarihini daha iyi anlamamızı sağlayan törenimiz, “Ankara’dan Mehmet Âkif’e Uzanan Yol” adlı oratoryoyla son buldu. Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.